Zandenplas Nunspeet | Veluwe | Tiny house | Vakantie in eigen land | Zandenbos

Zandenplas

De Zandenplas is een prachtig water op loopafstand van het huisje. Dus deze plek is zeker een must om te bezoeken. Het water is er daarnaast geschikt om te zwemmen. De plas ligt verscholen tussen de bossen dus deze plek is met het aangelegen Zandenbos ook de perfecte plek voor een wandeling. De plas is het hele jaar door te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. 

Afstand vanaf NOYR – 1 km

Zandenbos Nunspeet

Zandenbos

Grenzend aan de Zandenplas vind je het Zandenbos. Dit is het startpunt van verschillende wandelingen van verschillende lengtes. Het rondje over de Van Petersom Ramringweg en Margaretha Boslaan is daarnaast ook erg leuk om te fietsen of met een elektrische step

Afstand vanaf NOYR – 2,5 km

Hulshorsterzand

Hulshorsterzand

Het Hulshorsterzand is een prachtige zandverstuiving. De woestijnen worden hier afgewisseld met bos en heidegebied. Via onderstaande knop navigeer je naar een mini parkeerplaats vanaf waar je zo het zand op kunt lopen en een prachtig uitzicht hebt. Helaas is daar alleen niet altijd plek. Maar het Hulshorsterzand heeft meerdere plekken met stuifzand, dus ook vanaf andere startpunten is het hier zeker zo mooi. Aanrader wat ons betreft!

Afstand vanaf NOYR – 5,5 km

Het Verscholen Dorp

Het Verscholen Dorp

Verstopt in het midden van de Veluwse bossen is een stukje geschiedenis zichtbaar uit de Tweede Wereldoorlog: Het Verscholen Dorp. In de eindjaren van de oorlog is dit een onderduikerskamp geweest voor zo’n 80 mensen. Helaas is het kamp uiteindelijk ontdekt en heeft niet iedereen dat overleefd. Op deze plek is een monument geplaatst en zijn enkele van de hutten hersteld.

Afstand vanaf NOYR – 7,5 km

Elspeetse Heide in bloei

Elspeetse heide

In de omgeving ten zuiden van Nunspeet en het huisje ligt een heel mooi groot en mooi heidegebied: de Elspeetse heide. Dit is een vrij groot gebied waar je op verschillende plekken kunt wandelen met prachtige vergezichten. Een mooie plek om naartoe te gaan is uitkijktoren Stakenberg (zie navigatieknop). Maar je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken van/naar Vierhouten.

Afstand vanaf NOYR – 8 km

Veluwemeer

Veluwemeer

Het Veluwemeer is vooral een goede plek als je van watersporten houdt. Bij Windy Waters op Bad Hoophuizen kun je bijvoorbeeld suppen, windsurfen, windfoilen en zelfs kitesurfen. Er is hier ook een strandje, maar die is (met name in het hoogseizoen en bij mooi weer) vrij druk. Dus voor dat doel geven wij onze voorkeur aan de Zandenplas. Maar je kunt ook een prachtige fietsroute maken rondom het meer. Zie daarvoor onze activiteitenpagina.

Afstand vanaf NOYR – 8,5 km

Straten van Elburg | Vestingstad Elburg | Hidden gems Veluwe | Activiteiten Veluwe

Elburg

Elburg is een prachtig klein en pittoresk oud Hanzestadje. In dit oude vissersdorpje vind je heel sfeervolle huizen en schattige steegjes. Elburg is niet groot, dus je hoeft hier geen hele dag voor uit te trekken. Maar wel een aanraden om hier even door de straten te struinen en daarna af te sluiten met een lekker hapje of drankje op een van de gezellige terrassen.

Afstand vanaf NOYR – 12 km

Landgoed Staverden | Bierbrouwerij De Uddelaer | Hidden gem Veluwe | Activiteiten Veluwe

Landgoed Staverden

Landgoed Staverden is een mooi landgoed met prachtig kasteel wat zeker de moeite waard is om even overheen te wandelen. En misschien wel net zo leuk: er zit op dit terrein – in het voormalige koetshuis – ook een bierbrouwerij. Ook lekker om even een vers biertje te proeven dus. Tip: je komt ook langs dit landgoed met de elektrische Vespa route.

Afstand vanaf NOYR – 13 km

Wisselse Veen

Het Wisselse Veen is weer een heel ander soort gebied dan dat je gewend bent van de (veelal droge) Veluwe. Zoals de naam al zegt is het in dit gebied een stuk natter en zijn er vele vennen te vinden. Er is in dit gebied ook een erg mooi vlonderpad (zie navigatiebutton) aangelegd.

Afstand vanaf NOYR – 15 km