Geen reserveringen in je winkelwagen.

NOYR. tiny house

Op de Veluwe
Tips Elburg | Vestingstadje Elburg | Hotspots Elburg

Tips voor een dagje in vestingstadje Elburg

Het stond bij ons al maandenlang op de planning: een bezoek aan vestingstadje Elburg. Maar Corona gooide elke keer roet in het eten. We wilden een bezoek aan Elburg immers het liefste wel combineren met een terrasje. Een aantal maanden na de plaatsing van ons tiny house is het er dan eindelijk van gekomen! In dit artikel geven we je al onze tips voor een bezoek aan vestingstadje Elburg.

Je hoeft er geen hele dag voor uit te trekken, maar sla een bezoekje aan Elburg niet over.

Geschiedenis van Elburg

Als je door de straatjes van Elburg loopt dan ga je even terug in de tijd. En dat is niet gek: want dit stadje gaat zelfs terug tot het jaar 796. De huidige vesting is echter tussen 1392 en 1396 ontstaan toen de stad volledig is herbouwd. Het dorpje had voor de visserij en handel over water een gunstige ligging aan de Zuiderzee. Elburg maakte dan ook deel uit van de Hanze, een handelsverbond van bijna 200 Noord-Europese steden. Sinds de bouw van de Afsluitdijk en de inpoldering heeft de visserij in Elburg steeds meer plaatsgemaakt voor andere beroepen. Maar met de oude straatjes en houten vissersboten is ook de historie nog volop aanwezig.

Straten van Elburg | Vestingstad Elburg | Hidden gems Veluwe | Activiteiten Veluwe
Smalle steegjes van Elburg | Vestingstad Elburg | Activiteiten Veluwe | Hidden gem Veluwe
Elburg | Vestingstad | Activiteiten op de Veluwe | Hidden gems Veluwe

Wat te doen in Elburg

Elburg ligt op een kleine 20 minuutjes rijden van ons tiny house. Je hoeft geen gehele dag voor Elburg uit te trekken. Want eigenlijk is dit vestingstadje maar piepklein. Maar daarom niet minder de moeite waard. Parkeer je auto net buiten de vesting en ga vooral lekker struinen door de leuke straatjes en smalle steegjes. Overal schattige en fotogenieke huisjes. Wat een leuk sfeertje! Maak daarnaast even tijd voor een of meer van de volgende activiteiten.

De Bakkersmolen

Koffie & gebak

Broodjes, chocolade, ijs en gebak: alles wordt op deze plek vers gemaakt. Het graan wordt zelfs vers gemalen in de bijbehorende molen. Deze hotspot bevindt zich niet in de vesting zelf, maar iets daarbuiten. Leuk dus om even langs te gaan voordat je daadwerkelijk de vesting in gaat. Je kunt hier zowel binnen als buiten zitten, of je neemt lekker iets mee om het vervolgens tijdens je wandeling door de vesting op te eten.

Bezoek een van de vele musea

Cultureel

Ondanks dat Elburg niet groot is, is er aan musea geen gebrek. In en rondom Elburg vind je maarliefst 11 verschillende musea. En voor ieder wat wils: van historische musea tot aan kruidentuinen. Op de website van Elburg vind je een overzicht van alle musea.

Concepstore Apollo

Shoppen

Zonder dat ik het doorhad volgde ik deze conceptstore al jaren op Instagram. Voor de interieur- en conceptstore liefhebbers is dit leuke winkeltje zeker de moeite waard. Bij Apollo vind je ongetwijfeld een leuk souvenir voor thuis. Merken die je in deze winkel vindt zijn onder andere Zusss, HK living en Woood.

't Olde Regthuys

Eten & drinken

Een bezoekje aan Elburg sluit je natuurlijk af… op het terras! Wat ons betreft kies je voor ‘t Olde Regtershuys in hartje vesting. Niet alleen kun je er lekker eten, ook hebben ze er zelf gebrouwen bier en huisgemaakte limoncello. Vooral met een glaasje van dat laatste waan je je even in Italië hier op het pleintje! Ook leuk om een flesje mee te nemen naar huis.

Bewaar dit voor later op Pinterest
Tips voor een dagje Elburg
Hotspots Elburg | NOYR tiny house

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *