NOYR. tiny house

Op de Veluwe
Wild spotten op de Veluwe met Wildpraat | Wildhut Wildpraat

Wild spotten op de Veluwe met Wildpraat

Fantastisch voelde het toen we vorig jaar over de Elspeetse Heide liepen in de vroege ochtend en daar ineens een paar herten zagen wegrennen. Sindsdien stond een ‘echte’ wildspot tocht op onze bucketlist. Want echt: je moet gewoon een keer wild spotten op de Veluwe in je leven. 

Een must voor op je bucketlist: ga een keer wild spotten in de vroege ochtend op de Veluwe.

Eigentijds wild spotten

De voornaamste reden waarom het er nog niet echt van gekomen was om eerder te gaan wild spotten, is omdat we nog niet echt iets heel uitnodigends waren tegengekomen. We houden zelf vooral van authentieke ervaringen en dus zullen we niet zo snel de activiteiten uit de lokale commerciële toeristenfolders uitkiezen. Maar toen was daar op Instagram Wildpraat. Ik werd meteen enthousiast van dit eigentijdse account met het gezellige buitensfeertje. En dus wisten we: we moeten een keer met Folkert (de eigenaar van Wildpraat) op pad.

Wildwandeling Veluwe | Wildpraat
Wild spotten Veluwe | Wildpraat
Douglas thee | Wildwandeling | Wildpraat

Het eerlijke verhaal

Heel vroeg zetten we onze wekker en gingen we samen met Folkert op pad. En niet veel verderop liepen meteen wat wilde zwijnen voor ons de bosjes in. Al het wild dat we zien is helaas wel zo snel (en het is nog een beetje donker) dat het ons niet lukt om er goede foto’s van te maken. Maar wat een fantastische ervaring! Folkert is faunabeheerder op de Veluwe, heeft een grote liefde voor dit gebied en weet ontzettend veel. Zo leerden we meer over hoe het wild zich gedraagt en hoe je ze het beste kunt spotten, maar ook hoe je heerlijke thee kunt zetten van jonge Douglastakjes. Wij vonden het extra bijzonder dat Folkert je echt het eerlijke verhaal vertelt over hoe het faunabeheer werkt, en waarom het nodig is. Zeker weten dat je jouw eerste vooroordelen daarna bijstelt.

Koffie in de wildhut | Wildpraat
Ontbijt in de wildhut | Wildpraat
Wildhut Beekbergen | Wildpraat

Eten & genieten in de wildhut

Wij eindigden onze wildwandeling met een héérlijk ontbijtje in Wildpraat’s wildhut. Eigenlijk ook een soort super cosy tiny house, maar dan helemaal zelf gebouwd door Folkert. Je hebt hier het ultieme buitenleven gevoel met een warm vuurtje erbij, waarboven de koffie vers voor je wordt gezet. Regelmatig worden er door Wildpraat ook workshops georganiseerd. Folkert weet namelijk niet alleen veel van het wild en de natuur, hij doet niets liever dan koken in de buitenlucht. Je kunt met Wildpraat dus niet alleen het bos in, je kunt ook de lokale Veluwse producten proeven tijdens een wildcooking workshop.  Dan heb je dus écht de volledige wildbelevenis.

Op pad met Wildpraat

Wij kunnen het jullie onwijs aanraden om een keer met Wildpraat op pad te gaan. Op de website van Wildpraat vind je een overzicht met alle data en locaties.  Staat er niets bij? Dan kun je Folkert altijd vragen naar de mogelijkheden. En wacht niet te lang, want de wildbelevenissen van Wildpraat zijn heel snel uitverkocht.

Bewaar dit voor later op Pinterest
Wildbelevenis op de Veluwe
Wild spotten op de Veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *